A nagymúltú Monza után egy fiatal verseny, a Szingapúri Nagydíj következik. Öten is elmondhatják magukról, hogy az összes eddigi futamon részt vettek: Vettel, Rosberg, Alonso, Button és Hamilton. További három pilóta a jelenlegi mezőnyből szintén ott volt 2008-ban az első szingapúri versenyen, de Massa a 2009-es hungaroringi balesete, Sutil a szurkálós ügye, Räikkönen pedig a ralis kitérője miatt hagyott ki Szingapúri Nagydíj(ak)at. A legsikeresebbnek a pályán három éve legyőzhetetlen Sebastian Vettel mondhatja magát, idén kisebb az esélye a széria folytatására. Rendszerint jól szerepel itt Fernando Alonso is, kérdés, mit tud kihozni az idei Ferrariból. A két Mercedes-pilóta közül Hamilton nyert már itt 2009-ben, míg Rosberg legjobbja a 2008-as második helye.


És van még egy autó, amely gyakran élen állt a versenyen: a safety car, idén is jó eséllyel vendégszerepelhet.

Vettel

Eddig minden szingapúri futamon pontot szerzett. 2008-ban Toro Rossóval ötödik lett, egy évvel később Red Bull-lal negyedik. Azóta rendre dobogóra állhatott: 2010-ben másodikként, az utóbbi három futamon pedig nem talált legyőzőre. A három évvel ezelőtti győzelmével karnyújtásnyira került a vb-cím, míg a tavalyelőtti diadallal megnyitotta a nagy hajrát, tavaly pedig elsöprő év végi sikerszériája közepén járt.

Ricciardo

2011-ben HRT-vel 19. lett. Toro Rossóval tavalyelőtt kilencedik, tavaly falnak ütközve kiesett.

Chilton

A GP2 tavalyelőtti záró hétvégéjén a főversenyt megnyerte, a sprinten 19. lett.

A tavalyi Szingapúri Nagydíjon 17. helyen végzett.

Rosberg

Az első futamon Williamsszel második lett (dacára annak, hogy tiltott időszakban állt ki a bokszba és ezért megbüntették), ami a legjobb eredménye volt a csapat színeiben. Egy évvel később 11. helyen végzett. Mercedesszel 2010-ben ötödik, 2011-ben hetedik, tavalyelőtt ötödik, tavaly negyedik helyezést ért el, utóbbit csapattársa, Hamilton előtt.

Räikkönen

Az első ferraris időszakában nem volt szerencséje a pályán. 2008-ban előbb sok időt veszített Massa után a tankolásra várva, majd néhány körrel a vége előtt falnak ment, a megtett táv miatt 15.-nek könyvelték el. 2009-ben tizedik lett, amiért még nem járt pont. Lotusszal tavalyelőtt hatodik, tavaly harmadikként megszerezte első szingapúri dobogóját.

Grosjean

A 2009-es futamot a Renault fékhibája miatt feladni kényszerült. Tavalyelőtt lotusos csapattársa, Kimi mögött hetedik lett, tavaly technikai probléma miatt kiesett.

Ericsson

Az utóbbi két évben a GP2-es betétfutamokon indult a pályán, mindkét hétvégén a főversenyen hetedik lett, a sprinten második.

Kobajasi

Korábban háromszor indult itt Sauberrel, de egyszer sem szerzett pontot: 2010-ben falnak menve kiesett, 2011-ben 14. lett, tavalyelőtt 13. lett.

Pérez

Sauberrel mindkét alkalommal tizedik lett ( 2011-ben  azt is „átvészelve”, hogy Schumacher nekiment). Tavaly McLaren–Mercedesszel nyolcadik.

Maldonado

Három éve Williamsszel 11. helyével kimaradt a pontszerzésből. Tavalyelőtt az első sorból indulhatott, de a rajt után Button és Vettel megelőzték, majd hidraulikai problémák miatt ki kellett állnia. Tavaly megint 11. helyen végzett.

Alonso

Az első itteni futamot emlékezetes módon nyerte meg a Renault-val: épp jókor ment ki tankolni, még a biztonsági autós szakasz előtt. Egy év múlva kiderült, hogy ez Flavio Briatore jól kitalált forgatókönyvének eredménye, de csak az akkori csapatvezetést büntették, Alonso a győzelmét megtarthatta. 2009-ben harmadik hellyel bizonyította, hogy „tisztán” is tud jól teljesíteni a pályán, majd 2010-ben Ferrarival ismét győzött, méghozzá mesterhármassal. 2011-ben negyedik helyen végzett, majd újra dobogóra állhatott tavalyelőtt harmadikként, tavaly másodikként. Idén csoda lenne, ha folytatódna ez a sor…

Bianchi

A tavalyi versenyen 18. lett.

Massa

Az első futamon edzéselső volt, de látványos és nagyon veszélyes módon esett vissza: a töltőcső kihúzása előtt engedték ki a bokszból, így maga után vonszolta az „óriáskígyót”. Végül 13. helyezést ért el, ami a végelszámolásnál sokba került. Egy évvel később fejsérülése miatt hiányzott. Azóta seem sikerült még dobogón végeznie a pályán: 2010-ben nyolcadik, 2011-ben kilencedik, tavalyelőtt újra nyolcadik, tavaly hatodik lett.

Magnussen

Ez lesz az első szingapúri versenye.

Gutiérrez

A GP2-ben tavalyelőtt a főversenyen második, a sprinten hatodik helyezést ért el.

A tavalyi futamon 12. lett.

Button

2008-ban Hondával kilencedik lett, amiért még épp nem járt pont. 2009-ben Brawn–Mercedesszel ötödik. McLaren–Mercedesszel 2010-ben negyedik, majd 2011-ben itteni legjobbját elérve második helyezést ért el, amivel a matematikai vb-esélye még megmaradt. Tavalyelőtt megismételte ezt a helyezést. Tavaly hetedik lett.

Vergne

Tavalyelőtt kiesett, miután Schumacher belerohant. Tavaly 14. lett.

Kvjat

Először fog Szingapúrban versenyezni.

Hülkenberg

2010-ben Williamsszel tizedikként pontot szerzett. Három éve nem indult (tesztpilótaként sem), tavalyelőtt Force Indiával 14. lett, viszont leggyorsabb kört futva! Tavaly Sauberrel kilencedik helyezést ért el.

Hamilton

Az első két futamon McLaren–Mercedesszel dobogóra állhatott: 2008-ban harmadik (a Ferrari baklövésével együtt sokat hozott a világbajnokságban), 2009-ben pedig győzött (a Hungaroringen kívül csak itt sikerült nyernie abban az évben). 2010-ben a Webberrel való ütközés miatt kiesett, 2011-ben ötödik lett, tavalyelőtt váltóhibával kiállt. Tavaly Mercedesszel ötödik lett csapattársa mögött.

Bottas

Tavaly 13. helyen végzett.

Sutil

Az első két Szingapúri Nagydíjat Force Indiával nem sikerült befejeznie: 2008-ban egy balesetben megsérült a felfüggesztése, 2009-ben Heidfelddel ütközött. A következő három indulásakor pontot szerzett: 2010-ben kilencedik, 2011-ben nyolcadik, tavaly tizedik lett.