Sorozatunk olyan epizódhoz érkezett, amelynek nincs tavalyi előzménye, hiszen a spielbergi pálya 11 év után tért vissza a versenynaptárba. Időközben a neve is megváltozott A1-ringről Red Bull-ringre. Forma–1-es tapasztalatai így csak a mezőny senior tagjainak vannak itt, bár más kategóriában azért néhányan jártak még a pályán.

Vettel

Egyetlen hétvégén indult korábban a még A1-ringnek hívott pályán, a 2003-as Forma BMW ADAC sorozatban, egy hatodik és egy nyolcadik helyezést elérve.

Ricciardo, Chilton

Nem versenyeztek még a pályán.

Rosberg

2002-ben a Forma BMW ADAC sorozat keretében járt a pályán, bár a bajnokságot megnyerte, az itteni hétvégéje a gyengébbek közé tartozik, egy ötödik és egy 17. hellyel zárt.

Räikkönen

Azon kevesek közé tartozik, akik a jelenlegi mezőnyből korábban indultak Forma–1-es Osztrák Nagydíjon. Első alkalommal, 2001-ben Sauber–Petronasszal jó eredménynek számító negyedik helyezést ért el. A következő évben viszont kiesett a McLaren–Mercedes motorproblémái miatt. 2003-ban pedig dobogóra állhatott, második lett a két Ferrari között.

Grosjean, Ericsson, Kobajasi, Pérez, Maldonado

Először fognak indulni a pályán.

Alonso

Első ausztriai versenye 2000-ben volt a Forma–3000-ben, hatodik lett.

Forma–1-es Osztrák Nagydíjain mindkétszer kiesett: 2001-ben a Minardi váltóhibája, 2003-ban a Renault motorhibája miatt.

Bianchi

Először fog indulni a pályán.

Massa

A 2002-es futamot a Sauber–Petronas felfüggesztésének sérülése miatt kényszerült feladni.

Magnussen

A tavalyi WSR-hétvégén a 3.5-ös géposztályban két harmadik helyezést ért el.

Gutiérrez

Először fog indulni a pályán.

Button

Neki van a legtöbb tapasztalata az Osztrák Nagydíjról. 2000-ben Williams–BMW-vel ötödik lett. 2001-ben a Benetton–Renault motorhibája miatt kényszerült kiállni. 2002-ben már gyári Renault-val hetedik, amiért még nem járt pont. 2003-ban BAR–Hondával negyedik helyezést ért el.

Vergne

Először fog versenyezni a pályán.

Kvjat

Tavalyelőtt az alpesi Forma Renault 2.0-s sorozat itteni hétvégéjének mindkét futamát megnyerte, ezzel ő az egyetlen a jelenlegi mezőnyből, akinek van győzelme a pályán. Tavaly az európai Forma–3-as hétvége mindhárom itteni futamán második lett.

Hülkenberg, Hamilton, Bottas

Először fognak indulni a pályán.

Sutil

2003-ban a Forma BMW ADAC itteni hétvégéjén az első futamon kiesett, a másikról kizárták.