Az eddigi hat Szingapúri Nagydíjnak a felét a Red Bull Racing nyerte, méghozzá az utóbbi három évben. A maradék három győzelmen a Ferrari, a McLaren és az azóta Lotusszá átvedlett Renault osztozik. Idén itt az esély a Mercedes előtt, hogy csatlakozzon hozzájuk...

Red Bull

2008-ban Coulthard hetedik, Webber váltóhiba miatt kiesett. 2009-ben Vettel negyedik, Webber fékhiba miatt kicsúszott. Az utóbbi négy évben rendre volt pilótájuk a dobogón. 2010-ben Vettel és Webber 2-3. helyen végeztek. Azóta pedig Vettel sorozatban háromszor győzött, míg Webber 2011-ben ismét harmadik lett, tavalyelőtt viszont az időbüntetés mellett csak 11. helyre futotta neki, tavaly pedig motorhibával kiesve 15. helyezettnek jegyezték.

Mercedes

A 2009-es futamon még a Brawn GP színeiben Button és Barrichello 5-6. helyen végeztek.

2010-ben Rosberg ötödik, Schumacher 13. lett; 2011-ben Rosberg hetedik, tavalyelőtt ötödik. Schumacher viszont mindkétszer ütközött és kiesett: három éve Péreznek ment neki, tavalyelőtt Vergne-nek. Tavaly Rosberg és Hamilton 4-5. helyen futottak be.

Ferrari

A 2008-as futamon nulláztak: Massa bokszkiállásánál a korai elengedésnek „óriáskígyó” és 13. hely lett a vége, Kimi pedig falnak ment, a megtett táv 15.-nek jegyezték. A 2009-es futam sem sikerült sokkal jobban: Kimi tizedik, a Massát helyettesítő Fisichella 13. helyen végzett. 2010-ben Alonso megszerezte a Scuderia eddigi egyetlen szingapúri győzelmét, Massa nyolcadik lett. 2011-ben Alonso negyedik, Massa kilencedik; tavalyelőtt Alonso harmadik, Massa nyolcadik. Tavaly Alonso második, Massa hatodik lett.

Lotus

Az első szingapúri futamot a jogelőd Renault nyerte, igaz, ehhez egy furfangos trükk is kellett: ifjabb Piquet nem sokkal azután ment falnak keresztbe fordulva, amikor Alonso végzett a tankolással. Így pont jól jött a biztonsági autós fázis. Az esetre egy év múlva fény derült, az eredményt meghagyták, de Briatorét eltiltották, a csapatot pedig felfüggesztett eltiltással sújtották, az addigi névadó szponzor is kiszállt. 2011-ben a Lotus Renault GP színeiben Bruno Senna 15., Petrov 17. lett.

Tavalyelőtt Kimi és Grosjean a 6-7. helyen futottak be. Tavaly Kimi harmadikként dobogóra állhatott, Grosjean kiesett.

McLaren

2008-ban Hamilton harmadik lett, Kovalainen tizedik (utóbbiért nem járt még pont); egy évvel később Hamilton győzött (abban az évben ez csak itt és a Hungaroringen sikerült a csapatnak), Kovalainen hetedik helyen végzett. 2010-ben Button negyedik, Hamilton a Webberrel való ütközés miatt kiesett. Button az ezt követő két versenyen egyaránt második lett, Hamilton 2011-ben ötödik, tavalyelőtt váltóhiba miatt feladta. Tavaly Button és Pérez 7-8. helyen végeztek.

Force India

2008-ban Fisichella, 2009-ben Liuzzi 14. helyen végzett, míg Sutil mindkét alkalommal kiesett. 2010-ben Sutil kilencedik, Liuzzi kiesett. Három éve mindkét versenyző pontot szerzett: di Resta hatodik, Sutil nyolcadik. Tavalyelőtt di Resta a csapat legjobb itteni eredményét produkálva negyedik lett, míg Hülkenberg nem szerzett pontot, de leggyorsabb kört futott. Tavaly Sutil tizedik, di Resta kiesett, a megtett táv miatt huszadiknak könyvelték el.

Sauber

Az első két Szingapúri Nagydíjon még BMW–Sauberként vettek részt, 2008-ban Heidfeld hatodik, míg Kubicát megbüntették tiltott bokszkiállásért, így 11. lett. A következő évben Kubica nyolcadik.

2010-ben Kobajasi és a csapathoz visszatérő Heidfeld egyaránt kiesett; a következő két évben Pérez egyaránt tizedik, Kobajasi 2011-ben 14., tavalyelőtt 13. lett. Tavaly Hülkenberg kilencedikként szerzett pontokat, Gutiérrez 12. lett.

Toro Rosso

2008-ban Vettel ötödik lett, ez eddigi legjobb itteni eredményük. Tavalyelőtt Vergne áldozatul esett Schumachernek, Ricciardo viszont kilencedikként pontokat hozott. Tavaly Vergne 14. lett, Ricciardo kiesett.

Williams

Az első szingapúri futam sikerült eddig a legjobban a csapatnak: Rosberg második lett, Nakadzsima nyolcadik. 2009-ben mindketten pontzónán kívül értek célba. 2010-ben viszont sikerült a kettős pontszerzés: Barrichello hatodik, Hülkenberg tizedik. 2011-ben Maldonado 11., Barrichello 13. lett. Tavalyelőtt Maldonado az első sorból indult, de műszaki hiba miatt kiesett, akárcsak Senna. Tavaly Maldonado 11., Bottas 13. helyen végzett.

Marussia

A Virgin színeiben 2010-ben Glock műszaki hiba miatt esett ki, di Grassi 15. lett. 2011-ben d’Ambrosio 18., Glock az elején ütközve kiesett. Tavalyelőtt már a jelenlegi név alatt Glock 12., Pic 16. lett (utóbbi időbüntetést is kapott, de nem volt jelentősége). Tavaly Chilton és Bianchi 17-18. helyen végeztek.

Caterham

A Lotus színeiben Kovalainen 2010-ben és 2011-ben is 16. lett, bár előbbinél kiesettként könyvelték el a helyezést. Az autója ki is gyulladt akkor, „csináld magad” módon kezdte el oltani. Trulli mindkétszer kiesett műszaki hiba miatt. Tavalyelőtt már a jelenlegi név alatt Kovalainen 15., Petrov 19. helyen végzett. Tavaly van der Garde 16., Pic 19. lett.